top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSusan van Vlijmen

't Winkeltje Mode en Lifestyle viert veertigjarig jubileum

GEMERT - ’t Winkeltje in Gemert bestaat exact veertig jaar. Die verjaardag wordt in november gevierd met verschillende acties. De damesmodezaak biedt iedere vrouw een rijk kledingaanbod: ‘Wij hebben alle maatjes onder één dak’.
Door Siel Peijs


“Winkelen moet voor elke vrouw een beleving zijn”, zegt Susan van Vlijmen, eigenaresse van ’t Winkeltje, resoluut. Haar damesmodezaak is volledig ingericht op het bieden van die fijne winkelervaring. Klanten vinden aan de Nieuwstraat 34 in Hartje Gemert de nieuwste mode in een breed bereik, van maat 34 tot en met 54. Accessoires en schoenen verrijken het assortiment. En de ruime zaak straalt met kleurrijke lifestyle-elementen een mediterrane sfeer uit. “We willen iedere vrouw bedienen, ongeacht maat of leeftijd”, zegt Susan. “Vriendinnen kunnen hier samen winkelen, maar ook moeders met hun dochter. Letterlijk én figuurlijk alle maatjes onder één dak, dus.” Het team van ervaren verkoopsters speelt hierbij een belangrijke rol, vervolgt de eigenaresse van ’t Winkeltje: “Klanten willen weten wat hen staat. Wij kunnen een eerlijk, persoonlijk advies geven. Het gaat om pasvorm, maar bijvoorbeeld ook om kleur. En vrouwen met moeilijke maten helpen we met een vermaakservice. Onze motivatie is dat iedereen hier blij de winkel uitloopt.”


‘Iedere vrouw moet bij ons kunnen slagen’


Die filosofie werkt. ’t Winkeltje is al veertig jaar een vaste waarde in het Gemertse winkelaanbod. De moeder van Susan van Vlijmen startte de modezaak in 1979 aan de Diederikstraat, met aanvankelijk ook mannen- en kinderkleding. Susan was al vroeg gegrepen door de mode, zegt ze: “Ik ging op mijn tiende mee naar de beurzen. Na de middelbare school heb ik mijn middenstandsdiploma gehaald.” Toch duurde het even voor ze het vak inrolde: “Ik wist niet of het een goed idee zou zijn om de zaak met z’n tweeën te leiden.” Toen haar moeder door ziekte overleed besloot ze diens levenswerk over te nemen. Dat is nu 25 jaar geleden. Susan ging zich uitsluitend toeleggen op damesmode. En ze verhuisde ’t Winkeltje naar het centrum van Gemert. Een gouden zet, zegt Susan: “Dit pand biedt de ruimte om alle vrouwen te bedienen.”

Het veertigjarige jubileum wordt de hele maand november gevierd met speciale acties. Zo wordt elke klant verrast met een cadeautje en worden waardecheques verloot. Want de veertigste verjaardag van ’t Winkeltje mag gevierd worden, besluit Susan van Vlijmen: “Het is een mijlpaal waar ik trots op ben, net zoals mijn moeder dat zou zijn. Ik heb klanten die zij al hielp.”

508 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page